A Deák17 Galéria július 30-án, a barátság világnapja alkalmából egyedülálló programmal és meghosszabbított nyitvatartással várja a gyerekeket, a kamaszokat és a felnőtteket egy ingyenes játékfesztiválra.

A délelőtt folyamán alkotói workshopot rendeznek a 8–12 éveseknek, ahol a gyermekek egy különleges városi hálózatot hozhatnak létre hurkapálcika és papír segítségével. A múzeumpedagógus által tartott délelőtti napközin a gyerekek kísérő nélkül vehetnek részt, így a szülők kikapcsolódhatnak egy kicsit a kiállításban vagy a környéken.

A 14–18 éves korosztálynak a Van itt valaki? című kreatívírás-foglalkozással készül a galéria, ahol a jelenlévők közös történetszövés közben megismerkedhetnek egy-két dramaturgiai játékszabállyal is Győri Lívia médiapedagógus vezényletével. A galéria egynapos fesztiváljának programkínálatában helyet kapott egy mobilfotós workshop is, ahol szakember avatja be a résztvevőket a tökéletes fénykép elkészítésének titkaiba, amihez semmi másra nem lesz szükség, csak egy mobiltelefonra. A foglalkozást Trojkó Ildikó és Lipták Ágnes művészoktatók vezetik.

A programok nemcsak a játékhoz, hanem az intézményben jelenleg megtekinthető BIG médiamunkák 2020–21 című, médiamunkákat bemutató kiállításhoz is szorosan kapcsolódnak. Délután 5-től a Deák17 Galéria társasjátékklubbá alakul át, ahol több mint tizenötféle játék közül választhatnak a jelenlévők, és játszhatnak ingyen, miközben a galéria kiállításán látható műtárgyjátékokat is megismerhetik, így például végre megtanulhatják azt is, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát.

A fent említett programokon túl számos egyéb önállóan végezhető alkotásban is része lehet a látogatóknak. A fesztivál ideje alatt a Deák17 Galéria első saját Dixit játékának közös megalkotására hív mindenkit az intézmény, amellyel később is lesz lehetőség játszani a galéria jövőbeli eseményein. További információ és regisztráció ezen az oldalon.

Képek forrása: Deák17 Galéria