A neoreneszánsz stílusban épült Várkert Bazár múltját, jelenét, építészeti és művészettörténeti érdekességeit is megismerheti a látogató az idegenvezetések során. A túra a Testőrpalotából indul és a Déli palotákig tart, miközben érinti a Multifunkcionális rendezvénytermet és a Neoreneszánsz kertet.

A maximum huszonöt fős csoportok olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek a nagyközönség számára rejtve maradnak. A szakemberek angol, német és francia nyelven is körbevezetik a látogatókat. A Várkert Bazárban augusztus 7-én, 9-én, 17-én, 25-én és 30-án szerveznek garantált vezetéseket, de csoportok előzetes regisztrációval más időpontban is kérhetnek idegenvezetést.

A látogatókat nemcsak a Várkert Bazárban várják szakképzett tárlatvezetők, hanem a Csontváry- és az első világháborús kiállításon is. A magányos cédrus ? Csontváry géniusza című életműtárlatot a Honvéd Főparancsnokságban lehet megtekinteni, ahol az érdeklődők a festőzseni különleges világával és munkásságával ismerkedhetnek meg. A történelem szerelmeseinek az Új világ született ? Európai testvérháború 1914-1918 című kiállítás tartogat izgalmakat a Déli palotákban.