fbpx

Egység a sokféleségben – A Magyar Művészeti Akadémia konferenciája

Az MMA Művészetelméleti Tagozata november 23-i konferenciájának központjában a határon túli magyar művészet lesz a Pesti Vigadóban.

Budapest, Hungary - Aerial panoramic skyline view of Buda Castle Royal Palace with Szechenyi Chain Bridge, St.Stephen's Basilica, Hungarian Parliament and Matthias Church at sunrise with blue sky

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata új konferenciasorozatot indít azzal a szándékkal, hogy a jövőben rendszeres fórumot biztosítson a határon túli magyar (elsősorban XX. századi, illetve kortárs) művészeti értékek, kezdeményezések bemutatásának. Az első tanácskozás egynapos lesz, címét – Mind magyarok vagyunk! – Tamási Árontól kölcsönözték.

A szervezők célja az, hogy minél több tájegység minél több művészeti ágáról essék szó.

Ezúttal az érdeklődők Erdély, Felvidék és Délvidék területéről az irodalom, a zene, a képző-, az ipar-, a film-, a fotó-, az építőművészet értékeiről, valamint a hagyományőrzés kérdéseiről hallhatnak beszédeket rangos előadóktól, akik legtöbbje maga is határon túli. A konferencia programjának része egy film az erdélyi magyar filmgyártás kezdeteiről, valamint egy kisebb hangverseny, amelyen egy fiatal, kiemelkedő tehetségű énekművész magyar szerzők dalait adja elő. Szakmai felelős: Solymosi-Tari Emőke tagozatvezető.

További információk és regisztrálási lehetőség itt található.

Nyitókép: Shutterstock/ZGPhotography

A rovat további cikkei