fbpx

Egyszer visszatérsz – 30 éves a Budapest Táncszínház

A Budapest Táncszínház idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A jubileum alkalmából május 15-én nagyszabású születésnapi gálaműsorral készülnek.

Az est rendezője Földi Béla, a Budapest Táncszínház alapító igazgatója. A két részből álló ünnepi est első felében öt meghívott koreográfus készít öt rövid koreográfiát a Budapest Táncszínház táncművészei számára. A meghívott koreográfusok: Barta Dóra, Sághy Alexandra, Egerházi Attila, Fodor Zoltán és Zachár Lóránd. Ők mindannyian Földi Béla tanítványai és a korábbi Budapest Táncszínház tagjai.

Az est második felében Jiri Pokorny Egyszer visszatérsz című előadását mutatják be.

Az embert a világ felfedezésére irányuló kíváncsiság mindig újabb és újabb ismeretszerzések felé hajtja. A hely azonban, ahol születtünk, a kultúra és a gyökerek mágnesként húznak vissza a szülőföldünkhöz. Az el nem múló visszahúzó erő folyton munkálkodik bennünk. Élményekkel, tudással és lelkiekben gazdagon térünk vissza ahhoz a bölcsőhöz, amelyből mindannyian kiindultunk.

A Budapest Táncszínház Egyszer visszatérsz 30 éves a Budapest Táncszínház című születésnapi gálaelőadásának online premierje 2021. május 15-én 20:30-kor látható ezen a linken.

Nyitókép: Feledi János koreográfus Metamorfózis című táncművének próbája a Nemzeti Táncszínház nagytermében (2020), fotó: MTI/Mónus Márton

A rovat további cikkei