fbpx

Együtt a művészetért – Díjakat adtak át a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Sok éve hagyomány Kecskeméten, hogy az évad lezárását nagyszabású díjátadó gálával ünnepli a város.

Kilenc kategóriában adtak át díjat a 2021/22-es jubileumi, 125. évad végén. A zenei tagozat díját Németh-Nagy Johanna kapta Kriskó Jánostól, a Kecskeméti Televízió Múzsa című kulturális magazinjának felelős szerkesztőjétől. A legjobb férfi táncművész díját Hajdú Tamás adta át, a díjazott Emanuele Co lett. A legjobb női táncművész Szőllősi Krisztina lett, a díjat átadta: Tormási Attila. Jankovics Anna lett a legjobb női epizodista, a díjat Horváth Attilától vehette át. A legjobb férfi epizodistának járó díjat Berta Tibor adta át Fazakas Gézának.

Hajdú Melinda lett a legjobb színésznő, Koltai-Nagy Balázs pedig a legjobb színész. Előbbi Hoffmann Katától, utóbbi Gyenes Balázstól vehette át az elismerést. A legjobb kisszínházi előadás az 1×3 néha 4, a legjobb előadás az Elisabeth lett. Seres Sára és Engert Jakabné adták át a díjakat.

Emellett a színház saját díját, a Latabár-díjat is ilyenkor ítélik oda a társulat egyik színművészének. A 2021/22-es évadban Szegvári Júlia színművésznő munkáját méltatták vele. Az idei emlékplakettek Mihály Gyula tervezőművész budapesti műhelyében készültek.

A Szente Vajk rendezte gálán a közönség nosztalgiázhatott kedvenc előadásaiból, több idei produkciókból láthattak ugyanis részleteket: a Cirkuszhercegnőből, az Elisabethből, a Bánk bánból és a Rómeó és Júliából, valamint a következő évadba is betekinthettek: a Kőszívű című musicalből és a Kököjszi és Bobojsza című zenés mesejátékból kaptak ízelítőt. Nem maradt el a jól megszokott bakigyűjtemény sem, amelynek keretében a legviccesebb nézői elszólásokat hallhatták a jelenlévők, akiket a színművészek által felolvasott álhírek ugyancsak megnevettettek.

A fergeteges gálát, amelynek a műsorvezetői Märcz Fruzsina és Járai Máté színművészek voltak, a Koltai-Nagy Balázsból, Bori Rékából, Varga-Huszti Mátéból, Szabó Dorottyából, Iván Sárából, Sipos Gábor Gergőből, Mukli Franciskából, Kelemen Örsből, Mátyási Áronból, Háry Péterből és Muszonyi Öcsiből verbuválódott zenekar produkciója zárta.

Fotó: ifj. Háry Péter

A rovat további cikkei