Művészek, zenészek, táncosok fogtak össze a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére. A Fonó április 27-i Együtt, egymásért! estje a vidék népművészetét mutatja be.

Szalonna-és-Bandája_fotó_Végh-Tamás.jpg
Szalonna és Bandája. Fotó: Végh Tamás

„Hisszük, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart, továbbá, hogy a kultúra nehéz helyzetekben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára. Az est során bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítése” – nyilatkozták a szervezők.

Az estet Váradi Levente fotókiállítása nyitja, 19 órakor kezdődik a színpadi műsor. Az est kiemelt vendégei Pál Lajos, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar és a Paládi cigányság. Az est további támogatói Szalonna és Bandája, a Magyar Állami Népi Együttes tánckara, valamint a Forrás Néptáncegyüttes. Az est házigazdái: Pál István Szalonna, Módos Máté, Váradi Levente és Mir Dávid Hessami.

Részletek az eseményről itt.