A Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár rendezvény a könnyűzene rajongói számára is tartogat zenei csemegét. Augusztus 16-án ?Republic Klasszikusok? címmel az idén 50 éves Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a 25 éves jubileumát ünneplő Republic együttes közös koncertjét élvezheti a nagyérdemű. Az ingyenesen megtekinthető, két órás előadás nagy részében a népszerű Republic számokat ezúttal szimfonikus zenekari kísérettel hallhatja a közönség.

verdi2015

A koncert igazi meglepetéseket is tartogat, a Republic ugyanis néhány közkedvelt klasszikus zeneművet is elő fog adni, természetesen saját hangszereikre átültetve. Bartók Béla “Román Táncokja” vagy Edvard Grieg “Peer Gynt-je” a Republic közvetítésével egy egészen új élményt fog okozni a klasszikusok szerelmeseinek is. A szimfonikus átiratokat Veér Bertalan készítette, aki a zenekar összes klasszikus dalkíséretén, így a korábban megjelent “Republic Klasszikusok”, valamint az idén megjelent platinalemezes ?Rajzoljunk álmokat? című albumon is együttműködött a csapattal.

republic03

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével előadott Republic Klasszikusok koncert augusztus 18-án a martfűi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban is látható lesz. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar teljes, mintegy harminchat fős vonós szekciója és a Republic zenészei garantálják, hogy különleges zenei élményben lesz része mind a szolnoki, mind a martfűi közönségnek.

Augusztus. 16. 20:30 óra ? Szolnok, Tiszai Hajósok tere

Augusztus 18. 20:30 óra – Martfű, Termál SPA vízi színpad

www.republic.hu

www.szolnokiszimfonikusok.hu