fbpx

„Együtt lesz minden nap ünnep” – Debütál a Nagykarácsony betétdala

Balázs Ádám és Szepesi Mátyás karácsonyi szerzeményét, a Nagykarácsony betétdalát Lábas Viki énekli.

A november 25-én a mozikba kerülő, első magyar egész estés karácsonyi film, a Nagykarácsony betétdala egy szerethető, mégis kortalan karácsonyi popdal. A filmkészítők ezt sem bízták a véletlenre, a számot egy különlegesen erős alkalmi társulás készítette: a zenét hazánk egyik legsikeresebb filmzeneszerzője, Balázs Ádám jegyzi, a szöveget Szepesi Mátyás, a Konyha zenekar frontembere írta, a dalt Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és a filmben is hallható gyerekkórus adják elő, a produceri munkálatokért pedig Toldi Miklós, a Magashegyi Underground dobosa, számtalan hazai rádiósláger producere felelt. Az Együtt lesz minden nap ünnep ma debütál.

A különböző műfajokból érkező, különböző zenei hátterű alkotók ízig-vérig karácsonyi megszólalású dalt készítettek, amely mégis ügyesen kerüli ki az üres közhelyeket: központi gondolata az, hogy egymástól lesz ünnep minden napunk, az egymásra való odafigyelés az igazi ajándék.

„Amikor a rendező, Tiszeker Dani felkért a Nagykarácsony zenei világának megteremtésére, tudtuk, hogy egy dal és annak a főtémája lesz a pillérünk” – mesélt a nóta születéséről Balázs Ádám zeneszerző. „Olyan dalt szerettem volna írni, aminek van egy kortalan, zenei világoktól és divatoktól mentes alaptónusa, és a karácsony örök szellemiségét idézi fel.”

Tiszeker Dániel egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékában Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Szerednyey Béla, Mészáros Máté és Csuja Imre gondoskodnak a könnyed szórakozásról.

Nyitókép: Toldi Miklós, Balázs Ádám, Szepesi Matyi és Lábas Viki. Fotó: Balázs Ádámné

A rovat további cikkei