Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium és a Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködés segíti a Magyar Honvédség személyi állománya kulturális kompetenciáinak és műveltségének fejlesztését, a magyar történelem és dráma, a színházi kultúra behatóbb megismertetését.

A megállapodás célja, hogy az egyén szakmai és személyes fejlődését elősegítse, miközben a hazaszeretet, az összetartozás és a közösségépítés alapjait erősíti a Magyar Honvédség katonái között. Az együttműködés során számos olyan program és kezdeményezés ölt formát, amelyek támogatják a katonák kulturális fejlődését és lehetőséget biztosítanak a minőségi szabadidő eltöltéshez.

A megállapodás kiemelt hangsúlyt fektet a kulturális oktatásra: az előadások, tréningek és képzések olyan témaköröket ölelnek fel, amelyek hozzájárulnak a résztvevők műveltségének növeléséhez és kulturális tudásának fejlesztéséhez. A Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. által létrehozott Déryné Program keretében a Honvéd Kadét Program partneriskoláiban a KultUp alprogram szakmai programjai és témanapjai segítik a kadétokat a színház világához való közelebb kerülésben.

A Déryné Program a jövőben az Országjárás és a Vándorszínház alprogramjain keresztül előadásokat és filmvetítéseket szervez a Honvédelmi Minisztérium kijelölt befogadóhelyszínein, valamint művészei közreműködnek a tárca ünnepi eseményein.

Fotó forrása: Déryné Program