A hosszú távú megállapodást Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Vízkelety Mariann, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke írta alá a Magyar Művészeti Akadémia irodaházában. A dokumentumot Kucsera Tamás Gergely, az MMA főtitkára is megerősítette aláírásával.

A két szervezet megállapodott, hogy tájékoztatják egymást saját szervezésben megvalósuló programjaikról, kiadványaikban publikálási, szakmai-tudományos programjaikon részvételi lehetőséget biztosítanak egymásnak. Közös jótékonysági eseményeket tartanak az együttesen meghatározott célok, társadalmi csoportok, határon belüli és kívüli szervezetek, közösségek javára.

Az együttműködés gyakorlati megvalósulásáról a két szervezet által delegált tisztségviselőkből felállított munkabizottság gondoskodik, a tapasztalatokat éves szinten közösen áttekintik.

A Magyar Művészeti Akadémia korábban már számos állami és civil szervezettel kötött hasonló megállapodást, köztük van az MTVA, a Filmalap, a NOE, a TIT, a HTOE, a Magyar Bor Akadémia és az Országos Bírósági Hivatal.