fbpx

Együttműködik a Színművészeti Egyetem és a Pázmány

Együttműködési megállapodást kötött a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) csütörtökön Budapesten.

A hosszú távú együttműködési megállapodás, amelyet Kuminetz Géza, a PPKE rektora és Rátóti Zoltán, az SZFE rektora írt alá, lehetőséget biztosít arra, hogy a két egyetem a jövőben közösen indíthasson képzéseket, a meglévő szakok működését egységesítse, különösen a drámapedagógia és a művészeti tanárképzés területén. Az együttműködés célja, hogy a PPKE és az SZFE az oktatási, kutatási és társadalmi tevékenységét összehangolja, és számos további területen partnerként dolgozzanak együtt.

Rátóti Zoltán a köszöntőjében kiemelte: a Színház- és Filmművészeti Egyetem nyitott a felsőoktatási intézményekkel való együttműködésre, ezért fontos, hogy olyan kiemelkedő oktatási és tudományos szövetségest tudhat maga mellett, mint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

Kuminetz Géza rektor elmondta, hogy a PPKE részéről az együttműködés megvalósításában szakmailag a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar működik közre, építve a megállapodás körébe tartozó területek eredményeire, az együttműködésben indítható képzések és interdiszciplináris kutatások szerepére.

A rovat további cikkei