A nagykárolyi Károlyi-kastély ad otthont Eifert János fotóművész Test és Lélek című kiállításának.

Eifert János munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokoldalú, folyamatosan megújuló, kísérletező alkat. Tánc- és aktfotói, természetképei és alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét.

A nagykárolyi kiállítás anyagát elsősorban az akt dominálja.

„Az aktfotózással a nyolcvanas években kezdtem foglalkozni feleségem, Jung Zseni hatására, aki a magyar akt- és portréfotózás meghatározó alakja. Közös workshopokat szerveztünk, ezeken kaptam kedvet igazán az akthoz. Karcos, morcos, riportbeli ábrázolásmóddal indultam, ebből alakult ki a stílus és szemlélet, amit ma képviselek. Számomra az aktfotózás nem csupán a szép emberi test ábrázolásáról szól, hanem sokkal többről: jelképek, szimbólumok használatával beszélek a képeken keresztül születésről, életről, halálról az aktfotókon keresztül” – nyilatkozta a Maszol.ro-nak a fotóművész.

Az 1943-ban született Eifert János a világ 40 országában fényképezett, páratlan értékű archívummal rendelkezik. Fényképei, képriportjai, írásai rendszeresen jelentek meg a szaksajtóban, hazai és külföldi lapokban, könyvekben, kiadványokban, az elektronikus sajtóban, interneten.

A FIAP, a világ legnagyobb fotóművészeti szövetsége 1992-ben ESFIAP (Tiszteletbeli Kiválóság), 2020-ban EFIAP/b (Kiváló Művész) kitüntetéssel ismerte el munkásságát. 2018-ban a PSA (Photographic Society of America) ötcsillagos kiállítóművésze az Open Color és Open Monochrome kategóriákban, és a PSA által adományozott EXCELLENCE (EPSA) díj tulajdonosa. 2021-ben a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Életműdíját, valamint a magyar fotográfia legrangosabb szakmai elismerését, a Balogh Rudolf-díjat kapta meg.

A tárlat november 26-ig látható.