A programban új helyszíneken, rendhagyó előadásokat láthat majd a közönség. Lesz börtönszínházi előadás a fogvatartottak közreműködésével, erdei színházi bemutató, és a tervek között szerepel a veszprémi piacon látható előadás is.    

Madách Imre Az ember tragédiája című drámáját mutatják be a veszprémi börtön színjátszóinak közreműködésével 2023 szeptemberében. Az erdei színházi előadást a budapesti Amargant Színház előadásában láthatja a közönség. A Sárkány című darabot 2023 júliusában mutatják be.    

A tervek között szerepel egy színitanoda elindítása is, melyet Komáromi Sándor, a Pannon Egyetem dráma- és színházismeret szakának mesteroktatója koordinál.

Szombaton elindult az Európa kulturális fővárosa (EKF) programhoz kapcsolódó, színházi háttérszakmákat oktató képzés a Veszprémi Petőfi Színházban. A Petőfi Színház által négy esztendeje elindított Lélektől lélekig fesztivált is bevonták a programba, ahová vendégprodukciók érkeznek az ország több színházából.    

A Pannon Várszínház bemutatja majd Peter Shaffer Equus, valamint Amadeus című darabját, Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét, Shakespeare Hamletjét és Daniel Keyes Virágot Algernonnak című darabját, valamint láthatja a közönség Géczi János–Likó Marcel A bunkerrajzoló című művét.

A 2023-as Petőfi-bicentenáriumra készülve a Pannon Várszínház 2021-ben Petőfi Karaffa-drámatöredékét feldolgozó drámapályázatot hirdetett. A nyertes művet 2023-ban mutatja majd be a társulat.    

Nyitókép: III. Országos Börtönszínházi Találkozó, 2018. Forrás: Büntetés-végrehajtás