_DSC4156_Copy
Melyek voltak a legjelentősebb fordulópontok a zenekar történetében?

Az elmúlt öt év az ?alapkőletételről? szólt. Elsőként 2011 őszén jelent meg a bemutatkozó kislemezünk (Mi, merre, meddig), amely jó belépő volt. Elsősorban Budapesten, de vidéken is elkezdtük bontogatni a szárnyainkat neves zenekarok (például 30Y, Szabó Balázs Bandája, Irie Maffia) előzenekaraként, 2014 végén pedig kijött a Turistajel névre keresztelt első nagylemezünk, amelynek a produceri és a keverési munkálatait Varga Ádám (30Y) végezte. Ezt a lemezt is pozitívan fogadta a közönség, négy klipet is készítettünk a dalokból. Majd 2015 őszén bekerültünk a Cseh Tamás Programba, ami jóleső elismerés volt a szakmától, hiszen neves zenészek és zeneipari szakemberek döntöttek a meghallgatásunk alapján arról, hogy érdemesek vagyunk a támogatásra.

 

Ha néhány jelzővel kellene bemutatni a zenéteket, mit emelnétek ki?

Nagyon nehéz erre válaszolni. Balázs, a szólógitárosunk azt mondaná, hogy amit játszunk, az akusztikus alapokon nyugvó, változatos, eklektikus popzene. Máté, a billentyűsünk azt, hogy felbontásokon nyugvó, félhangos létzene. Én azt mondom, hogy beszédes popzene. De szívesebben hallanánk, mások hogyan jellemeznek minket.

 

Mit köszönhettek a Cseh Tamás Programnak?

A program lehetőséget adott arra, hogy profi körülmények között rögzíthessük az ötleteinket, és olyan helyeken is megjelenhessünk, ahol egyébként talán nem lenne lehetőségünk. Emellett több új ?szakmai? barátság is szövődött, és talán az önbizalmunknak is jót tett, hogy felfigyeltek ránk.

 

_DSC4213_Copy

A program keretében napvilágot lát a lemezetek is. Mire számíthat a közönség?

Gőzerővel dolgozunk a dalokon. A megszokott Magidom-hangzást talán még jobban sikerül kitágítanunk az új anyagon. A korábban már megcsillanó éteri hangzás mellett továbbra is lesznek folkos beütésű motívumok a dalokban, a szövegekben pedig a világ kérdésein való töprengés mellett személyesebb témák is előfordulnak. Próbáljuk kerülni a bevett sémákat, és igyekszünk valami egyedit csempészni az új videókba is.

 

Melyek a jövőbeli terveitek?

Szeretnénk a zenék és a szövegek tekintetében is változatosak maradni és folyamatosan kísérletezni. A jövőben remélhetőleg sűrűbben jövünk ki új anyagokkal ? ez segíthet stabilizálni a helyünket a hazai, alternatívnak mondott zenei közegben, valamint abban, hogy még több ember járjon Magidom-koncertre.

 

Hol láthat titeket a közönség?

Több fesztiválon is megfordulunk a nyáron, többek között a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválon, a Waldorfeszten Zebegényben, de Békéscsabán és Nyíregyházán is. Valamint az online felületeinken is lesz majd új látni- és hallgatnivaló a közeljövőben.

 

Készítette: Wéber Anikó