A keresőrendszer és elektronikus térkép segítségével bárki könnyen megtalálhatja a programja, érdeklődése profiljához illő szolgáltatást, legyen szó mesterségbemutatóról, workshopról vagy játszóházról, nyitott műhelyről, idegen nyelveket is beszélő, minőségi portékákat kínáló árusról vagy akár a műhelyükbe tanítványokat vállaló mesterekről. A honlapon a szolgáltatásokon kívül tudunk helyszínre, névre, mesterségre is keresni, de akár aszerint is kereshetünk alkotót, hogy melyik üzletben árusítja munkáit.

A fotókkal gazdagon díszített honlapon nemcsak az alkotókat és tevékenységeiket ismerheti meg a látogató. Az egyes mesterségekről, sőt alapanyag lelőhelyekről is találnak információkat.

A mestereket a Hagyományok Háza által felkért szakemberek meghatározott kritériumok alapján hívják meg a honlapra. Első körben a Népművészet Mesterei, a Népi Tárgyalkotó Iparművészek és az elmúlt 5 év Hagyományok Háza által kiírt kézműves pályázatainak nyertesei kerültek föl. Jelenleg három ország (Magyarország, Románia, Szerbia) 141 kézművese található meg a katalógusban, de az adatbázis folyamatosan bővül.

A katalógus itt elérhető.

Fotók: Dusa Gábor