Michael Jacksonról készít életrajzi filmet a Bohém rapszódia producere, Graham King. A forgatókönyvet az Oscar-díjas Gladiátort jegyző John Logan írja.

A Lionsgate stúdió hétfői közleménye szerint a Michael című produkció „az összetett személyiség mély ábrázolására törekszik, hogy bemutassa, hogyan vált belőle a pop királya”. A filmben  legfontosabb fellépéseit, előadóművészetének alkotói fázisait és személyes életét is a nézők elé tárják.

A producerek között szerepel King mellett John Branca és John McClain is, akik Michael Jackson hagyatékának gondozói. „1981-ben találkoztam először a Jackson családdal, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy az örökségüket a filmvászonra vihetem. A Dodger Stadionban a Victory Tourt nézve el sem tudtam volna képzelni, hogy majdnem 38 évvel később az a kiváltság ér, hogy részese lehetek ennek a filmnek” – mondta King.

A Michael Jackson iránti érdeklődés a 2009-ben bekövetkezett halála óta eltelt több mint egy évtizedben sem lankadt, a közelmúltban kezdték játszani a Broadwayn az MJ: The Musical című darabot. Az HBO 2019-ben bemutatott dokumentumfilmje, a Neverland elhagyása újra felelevenítette a sztárral szemben felmerült gyermekmolesztálási vádakat, amelyek alól 2005-ben felmentették. A filmben a vádakat megfogalmazó két férfi keresetét ugyan elutasították, de fellebbeztek a bíróság döntése ellen.

Branca és McClain irányítása alatt a Jackson-hagyaték az elmúlt 11 évben 2,5 milliárd dollár bevételt hozott, és Jackson minden évben a legjobban kereső elhunyt híresség maradt, amióta 50 évesen, egy propofol nevű klinikai anesztetikum túladagolása miatt meghalt. A film rendezőjét és szereposztását még nem hozták nyilvánosságra.

Nyitókép: Michael Jackson a müncheni Olimpiai Csarnokban (1999). Fotó: DPA/dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Nienheysen