Szűcs Nellit Fedák Sári hihetetlen ereje, tehetsége, tévedései és önkritikája inspirálták, ezt szeretné megmutatni a nézőknek. ?Remélem, sikerül cáfolnom néhány vele kapcsolatos pletykát, igazságtalan vádaskodást ? mondja a Nemzeti magazinjában. ?Elsősorban az embert szeretném megmutatni, a művészt, akinek voltak ugyan rossz döntései, és nagy árat kellett fizetnie mindezért ? megjárta a poklokat, feljelentették, bebörtönözték, száműzték ?, mégis ember tudott maradni.?

Fedak_eorifoto-5913
Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Az előadás szeretné feleleveníteni a XX. század egyik legnagyobb magyar színésznőjének emlékét, megismertetni a közönséggel nem mindennapi életének részleteit és az igazságot. A II. Világháború utáni politikai rendszer Fedák Sárit méltatlan és bizonyítatlan vádak miatt börtönbüntetésre ítélte, és emiatt soha többé nem léphetett szeretett hazájában színpadra.

 

Az előadás anyagát többek között emlékiratából, az Útközben és a ?Te csak most aludjál, Liliom?? című könyvből, részben egyéb megemlékezésekből, leveleiből, állították össze az alkotók. A produkciónak, melyet Dávid Zsuzsa rendezett, természetesen kihagyhatatlan részei azok a dalok, melyeket Fedák Sári leghíresebb szerepeiben énekelt a színpadon.

 

A Szentendrei Teátrum műsorán 2018. augusztus 5-én, vasárnap a Városháza dísztermében láthatják a nézők az estet.

 

Jegyek az előadásra 3000 forintért kaphatók ITT.