Hazai zenészek, színészek és a művészvilág vállalkozó kedvű képviselői adták a hangjukat egy, a pilisszentlászlói erdőszélen megvalósuló művészeti projekthez. A Hív az erdő egy régi, piros testű nyilvános telefonnak ad új életet, amely gombnyomásra verset mond bárkinek – éppen úgy, mint Örkény István Ballada a költészet hatalmáról című egypercesében.

A „felhívható” versek, novellák sora folyamatosan bővül majd, jelenleg tizenkét mű hangzik el a telefonon. A Hív az erdőhöz eddig olyan művészek adták a hangjukat, mint Kollár-Klemencz László (Kistehén), Petruska András (Petruska), Heinczinger Miklós (Misztrál), Gyulai István (Anton Vezuv) zenész, Vasvári Csaba színész és még sokan mások. A szolgáltatás természetesen teljesen díjmentes, hiszen célja éppen az odalátogató turisták szórakoztatása.

A projektet életre hívó, civilben informatikusként dolgozó Katona Ádám elmondta: „Tizenöt éve áll a műhelyünkben ez a régi, pénzbedobós telefonfülkéből származó piros készülék, de csak most ugrott be, hogy tegyünk bele egy kis számítógépet, állítsuk az erdőbe, és nézzük meg, ki hogyan kerül vele interakcióba. Mivel a Pilisben lakunk, rögtön egyértelmű volt, hogy az erdővel kapcsolatos verseket kell, hogy mondjon a telefon. Mindketten vágytunk rá, hogy adjunk valamit a környezetünknek és a közösségünknek, ezért rendszeresen veszünk részt helyi vagy távolabbi civil eseményeken, rendezvényeken, legtöbbször társadalmi munkában dolgozva. Fontos számunkra a lakóhelyünk, Pilisszentlászló, és úgy gondoljuk,

ezzel a telefonnal egy kis extrát, meglepetést nyújt a falu az ide látogató turistáknak.”