A Szatyor Bárban Schmied Zoltán és Sztankay Orsolya színészek kommunikációs szakember és válási mediátor segítségével könnyed párkapcsolati előadásra és improvizációs játékra hívják a közönséget. Az Óvóhely Kultúrbunkerben Arany János balladái elevenednek meg, Újbuda anno címmel várostörténeti séta, a KÉK Kortárs Építészeti Központtól indulva kortárs művészeti séta várja a közönséget, a Figaro Bűvészbolt bűvésze pedig utcai performanszot ad elő.

Beteg gyermekek számára gyűjthet játékokat a közönség a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál. Szeptember 18-án a B32 galériában a Maszkura és a Tücsökraj zenél. Juhász Anna irodalmár előadást tart a KultPontban, a BorSor Borkereskedésben pedig a japán művészetekkel lehet megismerkedni.

Kiállítással készül a Faur Zsófi Galéria, a Zöld Alma Műterem, a Moha Café és a Kelet Kávézó is, a Magyar Elektrográfiai Társaságnál bemutatják a Meta-médiumokat. A Pagony könyvesbolt kalandsétája a Gellérthegy titkaiba avatja be a gyerekeket. A Gellért téri metróbejárónál a Petőfi Musical Stúdió Egyesület Utcabál című műsorán vehet részt a közönség, a Reménytelen Konvoj utcai performansza a Móricz Zsigmond körtérről indul Szabályosan szabálytalan címmel.

Fellép az sCompany a Moha Cafeban, Dj Johnny Drama a Béla bárban; a Bujdosó János Akusztik pedig a Mitzi Kortárs kávéházban zenél. A Gárdonyi téren az Újbuda Ezüstkar Kórus tart flashmobot, Béres Bíborka és Kozma Zsófi pedig köztéri performanszot.

A tájékoztatás szerint az Eleven őszön nagy hangsúlyt kap a nemzetközi pályázat (CUP) részeként megvalósuló Insert platform is, egy online és személyes tér a helyi közösségek fejlesztésére. A közösségi platform összeköti egymással a hasonló érdeklődésű és tehetségű embereket, és támogatja olyan új projektek, produkciók létrejöttét, amelyek akár több alkotót vagy akár többféle tudást igényelnek.

Nyitókép forrása: bartokbelaboulvard.hu