fbpx

Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on

Egyedi kortárs alkotásokkal és köztéri installációval, valamint különleges alkotóműhelyekkel vár mindenkit az Eleven Tavasz, az utca nyárváró fesztiválja június 4. és 6. között.

Folytatódik az 1 Művész 1 Porta elnevezésű kezdeményezés. Az esemény idejére az utca szolgáltatói egy-egy művész bemutatkozására adnak lehetőséget. Többek között megcsodálhatjuk Besnyő Rita ékszerkiállítását a Faur Zsófi Galériában, a Cecil & Shadow elnevezésű alkotói csoport TÉR/FÉNY című kül- és beltéri installációját a Defo Labor parkolójában, a májusban nyíló KultPont és KözösségiTérben pedig Márián Gábor In Wonderland című tárlata nézhető meg.

A fiatal művészgeneráció is bemutatkozik a programon: Csizik Balázs fotóművész a KÉK – Kortárs Építészeti Központban, Tóth Annamária képzőművész pedig a Bor és Kézművesben mutatja be alkotásait.

Folytatódik az Emlékmackó adománygyűjtő program, részt vehetünk a K.A.S. Galériában a virágcsendéletet megörökítő vízfestő workshopon, lesz meseolvasás a Pagony Könyvesboltban, társasjátékozás az Enter Bárban, a Tranzit Kávéháznál együtt színezhetjük ki Bartók Béla felnagyított portréját, a Kredenc Műterem jóvoltából pedig közösen ültetünk palántát a Faur Zsófi Galéria előtt.

A Három Hét Galériában tükröződő anyagokból készíthetünk kompozíciókat Robitz Anikó Fonott tükör című kiállításán. A festményeken megjelenő cicák nyomában eredünk a Fári Antikvitás & Art Galéria beszélgetésén, játékos nyílt napot tart a Magyar Makettezőkért Egyesület. A Béla Bárban Németh Franciska, Rácz Rebeka és Kiss Tibor dizájnkiállítása és -vására látható.

Kávét kóstolhatuk a Kelet Kávézóban, Bárkay Ágnes dizájnékszereit vásárolhatjuk meg a Három Hét Galériában, a Hadik és a Szatyor Bár kirakatában pedig izgalmas fényinstalláció fogad bennünket Wurk Ikona művész jóvoltából.

Utóbbi helyszínen dizájnvásár is vár bennünket, a Gárdonyi téren pedig Kele Juci hiánypótLÁSS című kültéri installációját is megismerhetjük. Juhász Anna irodalmi, Mika Edit pedig helytörténeti sétával készül a programra.

Az Eleven Tavasz keretében a sokszínű helyi vállalkozások, az izgalmas művészeti programot kínáló galériák, éttermek, a hangulatos borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevardot.

Fotók forrása: bartokbelaboulevard.hu

A rovat további cikkei