fbpx

Elhalasztják a Velencébe érkező turistákra kivetett díj bevezetését

Elhalasztják a Velencébe látogató turistákra kivetett díj bevezetését, mivel a város önkormányzata még nem fogadta el teljes egészében az ezzel kapcsolatos szabályozást – jelentette be pénteken Luigi Brugnaro velencei polgármester szóvivője.

Az idegenforgalmi illetékesek júliusban közölték, hogy a Velencébe utazó turistáknak 2023. január 16-tól már online be kell jelentkeznie, és fizetnie kell a belépéshez. Erre a megoldásra azért kényszerült rá a város, hogy korlátozni tudják a Velencét elárasztó tömeges turizmust. Az egy napra érkező, tehát Velencében szállást nem foglaló turistáktól beszedett belépődíj a tervek szerint 3 és 10 euró (1200-4000 forint) között lesz, attól függően, hogy mekkora a város látogatottsága az egyes napokon.

Az érkezők számát napi 40-50 ezer főre akarják korlátozni.

A polgármester szóvivője elmondta: a városi tanács még nem fogadta el a szükséges szabályozást, ezért a fizetős belépés kezdetét elnapolják. Hozzátette: az eljárás legalább fél évet vesz igénybe.

A 2019-ben felmerült terv megvalósítását először a koronavírus-járvány miatt halasztották el, ugyanis a pandémia távol tartotta a turistákat.

Idén azonban ismét elözönlötték a látogatók Velencét, és a városba érkezők száma gyakran messze felülmúlta a belváros 50 ezres lakosságának létszámát. A keskeny utcák megteltek a turistákkal, és a polgármester ismét naprendre tűzte az online előjegyzés és belépődíj bevezetését.

Nyitókép: The Yomiuri Shimbun via AFP/Daisuke Tomita

A rovat további cikkei