62 éves korában, november 18-án elhunyt Palotai Zsolt, művésznevén DJ Palotai magyar lemezlovas, a magyar elektronikus zene kiemelkedő alakja.

Palotai Zsolt 1961-ben született Győrben, 1967 és 1979 között a Bartók Béla Zenei Általános Iskolába járt, majd a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett. Apja – Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, játékvezető – sportszeretetét követve tanult a Testnevelési Főiskolán, később a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola hallgatója is volt, azonban mégis a művészet érdekelte leginkább. 1989–1991 között a Tilos az Á budapesti underground klub művészeti vezetője volt, 1991-től pedig a klub közösségi rádiójának, a Tilos Rádiónak volt a zenei főszerkesztője.

DJ-ként a hazai elektronikus zene, így például a drum and bass és a breakbeat úttörőjeként hivatkoznak rá, de műsorában tartott punk, rock, jazz, hiphop és világzenei dalokat is. Épp halála napján vehette volna át a Pro Cultura Urbis díjat, amellyel a budapesti kulturális életben való fontos munkáját ismerték el, majd később fel is lépett volna, de az eseményen már nem tudott részt venni.

Nyitóképen Palotai Zsolt, azaz DJ Palotai a Tilos Rádió budapesti stúdiójában 2015. február 28-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI