fbpx

Elhunyt William Hurt Oscar-díjas amerikai filmszínész

Elhunyt 71 éves korában William Hurt Oscar-díjas amerikai filmszínész.

A pókasszony csókja, A híradó sztárjai, a Lost in SpaceElveszve az űrben és az Erőszakos múlt című filmekből ismert sztár halálhírét a fia jelentette be.

„A Hurt család mély szomorúsággal gyászolja William Hurt szeretett apa és Oscar-díjas színész elhunytát 2022. március 13-án, egy héttel 72. születésnapja előtt. Békésen, családja körében halt meg, természetes okoktól. A család a magánélet tiszteletben tartását kéri ezekben az időkben” – írta a Deadline.com szórakoztatóipari magazinnak eljuttatott nyilatkozatában a színész Will nevű fia.

William Hurt a neves Juilliard School növendéke volt. Pályája színházban kezdődött, első filmes munkája az 1980-as Változó állapotok című sci-fiben volt. Négy alkalommal kapott jelölést az Amerikai Filmakadémiától, az Oscar-díjat 1985-ben készült A pókasszony csókja film főszerepéért nyerte el. Pályájának magyar vonatkozása is van: a Szabó István rendezte A napfény íze című filmben Knorr Andor ÁVH-s tábornokot alakította.

A színész 2018-ban hozta nyilvánosságra, hogy prosztatarákkal diagnosztizálták, de ezt követően is több filmet, sorozatot forgatott.

Nyitókép: William Hurt A pókasszony csókja című filmben

A rovat további cikkei