fbpx

Elindul az ötödik Starbucks Kávéköltők irodalmi pályázat

Az idei év pályázatának témája a Természet, amellyel a kávéház a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet. A jelentkezéseket 2023. február 20. és március 24. között várják, a szervezők együttműködő partnere a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

A Starbucks Magyarország 2023-ban ötödik alkalommal hirdeti meg versíró versenyét, a Starbucks Kávéköltők pályázatot, amelynek tiszteletére a kávézólánc idén limitált példányszámú újsággal és a verseket megjelenítő pohármatricával is készül. A kávézólánc minden évben olyan témát választ irodalmi pályázatához, amelyen keresztül fontos, aktuális szociális, társadalmi vagy környezetvédelmi kérdésekre hívja fel a figyelmet. Idén a helyi közösségek számára aktuális témában, Vissza a természethez! mottóval várják az irodalmi alkotásokat.

A Kávéköltők pályázaton bárki részt vehet egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosságra más formában sem hozott, maximum 4000 karakter hosszú irodalmi művel. A pályázati anyagot a jelentkezőknek legkésőbb 2023. március 24. éjfélig kell elküldeni online dokumentumként és egy olyan videóban, amelyben a szerző adja elő a verset.

A pályázat 2023. február 20-án indul, ezzel párhuzamosan a kávézólánc üzleteiben az elmúlt év pályázatának döntős verseiből részletek és a Starbucks Kávéköltők szakmai partnere, a FISZ által alapított Csáth Géza-díj két nyertesének, Terék Annának és Tóbiás Krisztiánnak a versrészletei kerülnek a kávézólánc pohármatricáira.

Terék Anna a számára legfontosabb nőkről, verseinek fordításairól, a nemzedékek által továbbadott tudásról is beszélt ebben az interjúban.

A vállalat továbbá kiad egy újságot az irodalmi pályázat ötödik évfordulójára, amelyben többek között az elmúlt évek döntős versei, interjúk és cikkek olvashatók. Az újság a kávézólánc üzleteiben érhető el.

Nyitókép: Starbucks Kávéköltők

A rovat további cikkei