Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok által létrehozott digitális tartalmakat a kultúrára vágyók, valamint a pedagógusok számára. Az oldal fejlesztői igyekeznek a lehető legsokszínűbb tartalmakat megjeleníteni a múzeumi partnerek segítségével, már most közel 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Az egyszerű felhasználhatóság érdekében az oldalon megjelenő kontenteket #hashtagekkel látták el, így a funkció segítségével különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni. A szűrés után megkapjuk a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára juthatunk el. Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, összegyűjtötték a magyarországi múzeumok YouTube csatornáit is, ahol mindenki kedvére keresgélhet a megfelelő tartalmak közt, akár iskolai segédanyagként, akár szórakozási, kikapcsolási célból is.

A Mozaik Múzeumtúra a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, a Néprajzi Múzeum szakmai támogatásával és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet koordinálásában.