Idén tavasszal két koncerttel és a zeneszerető közönség számára is ingyenesen látogatható mesterkurzussal érkezik Elisabeth Leonskaja a Concerto Budapesthez.

Leonskaja 9 © Marco Borggreve.jpg
Elisabeth Leonskaja. Fotó: Marco Borggreve

Elisabeth Leonskaja, a zongora nagyasszonya április 19-én és 21-én a Concerto Budapest és Keller András vendégeként a Zeneakadémián lép színpadra. A Kellerrel meghitt barátságot ápoló művésznő az első koncerten Brahms teljes fizikai és intellektuális jelenlétet követelő versenyművét, az 1. (d-moll) zongoraversenyt adja elő, második zeneakadémiai előadásán pedig Beethoven 3. (c-moll) zongoraversenyét állítja a program középpontjába, melyet Wagner Tannhäuser című operájának nyitánya után hallgathat meg a közönség. Mindkét koncertet Sosztakovics 10. szimfóniája zárja.

A zongorista a műsorok előtt a Concerto Mesteriskola keretében április 17-én este ingyenes, angol nyelvű mesterkurzust tart a Concerto Budapest Páva utcai székházában zongoraművész-növendékek számára.

A Keller András által megálmodott és elindított Concerto Mesteriskola egy szabadegyetemi programsorozat, amely az egyetemi oktatás szükséges és hasznos gyakorlati kiegészítője a leendő és gyakorló muzsikusok számára. A program nemcsak a szakmai közönség, hanem a kurzus iránt érdeklődő zenebarátok számára is korlátozott számban, regisztrációhoz kötve ingyenesen látogatható.