fbpx

Elismerések a magyar operett napján

Október 24., Kálmán Imre születésének, illetve Lehár Ferenc halálának dátuma a szerzők iránti tisztelet jeléül vált a magyar operett napjává.

Az évad legígéretesebb ifjú művészének járó Marsallbotot Kardffy Aisha kapta, aki tehetségét bizonyította mint az Abigél Vitay Georginája, a Hegedűs a háztetőn Hódelje, A Pendragon-legenda Lene Kretzsche vagy a Veszedelmes viszonyok Cecile de Volanges-a.

Az évad musicalszínésze díjat Polyák Lilla vehette át, akit a Jekyll és Hyde című musicalben Lucy Harrisként, a Nine – Kilenc musicalben Claudia Nardiként láthatott a közönség, a Veszedelmes viszonyokban Merteuil márkinét alakítja, valamint ő az István, a király Saroltja is.

Az évad operettszínésze idén Homonnay Zsolt lett, aki a Marica grófnő Taszilóját, Edvint a Csárdáskirálynőben vagy Szu-csong herceget alakította A mosoly országában az elmúlt évadban, ugyanakkor rendezőként is bemutatkozott több nagyszabású gálával.

A Musica Hungarica Kiadó életműdíját Vásári Mónika kapta, aki 1987-ben debütált a Budapesti Operettszínházban a Mária főhadnagy operettben, Lebstück Mária szerepében.

A Nagydíjat Lehoczky Zsuzsa, a Nemzet Színésze díjjal kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész kapta.

Nyitókép: díjazottak a magyar operett napján. Fotó: Budapesti Operettszínház/Lakatos János

A rovat további cikkei