A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata november 15-én adta át 2022-es művészetpedagógiai elismerő okleveleit az MMA irodaházában.

„Nemcsak mindennapos testnevelés kell, hanem mindennapos katarzis is” – idézte Freund Tamás agykutató, az MTA elnöke szavait Solymosi-Tari Emőke akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti Tagozatának vezetője a díjátadó kezdetén. Mint emlékeztetett rá, a művészetpedagógia, a művészettel való személyiség- és közösségfejlesztés segítése az MMA egyik legfontosabb feladata, és Vashegyi György elnöki programjának is ez az egyik hangsúlyos eleme.

A Művészetelméleti Tagozat tagjai 2016 óta minden évben kifejezik elismerésüket a művészetpedagógia legkiválóbb szakembereinek, akiket az akadémikusok írásbeli javaslatai alapján, szavazás útján választanak ki.

Az MMA Művészetelméleti Tagozata az általa adományozható elismerő okleveleit 2022-ben az alábbi pedagógusoknak ítélte oda:  

Horváth Szilárd művészetpedagógus, iskolaigazgató,

Kicsi Gáborné Csák Csilla óvoda- és zenepedagógus,

Korompayné Sebestyén Nóra magyar- és drámatanár, 

Latin Anna textilművész, művészeti tanár,

Radics Éva karnagy, a zeneelmélet tanára (határon túli díjazott),

Szakács Marianna zongoratanár (határon túli díjazott),

Vass Veronika ének- és zenetanár.

A díjazottakról a Művészetelméleti Tagozat akadémikusai, Berlász Melinda, Dvorszky Hedvig, Juhász Judit, Solymosi-Tari Emőke, valamint Kulin Ferenc laudációja hangzott el az ünnepségen.

Nyitókép: MMA/Nyirő Simon