A Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját Monte-Carlóban választotta meg a szövetség.

Fekete Pétert, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatóját Monte-Carlóban ismét az Európai Cirkuszművészeti Szövetség elnökségi tagjává választották. Az European Circus Association (ECA) közgyűlése egyhangú döntéssel, ellenszavazat nélkül újította meg Fekete Péter elnökségi tagságát.

„Nagy megtiszteltetés ez nekünk, magyaroknak” – nyilatkozta az újraválasztott Fekete Péter. A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója úgy fogalmazott: „A világ ránk figyel, kalapot emelve, tisztelettel fogadva a cirkuszművészet terén végzett munkánkat! Külön öröm, hogy a monte-carlói közgyűlésen Oleksandr Kabakov, az Ukrán Nemzeti Cirkuszvállalat vezetője beszédében külön háláját fejezte ki azért, hogy a Fővárosi Nagycirkusz immár több mint két éve nyújt segítséget a háború elől elmenekült ukrán artistaművész gyerekeknek.”

Fekete Pétert néhány évvel ezelőtt a Cirkuszi Világszövetség a Cirkuszművészet Nemzetközi Nagykövete címmel tüntették ki, most az ECA döntése értelmében elnökségi tagságának megerősítésével biztosították Magyarország, a magyar cirkuszművészet elismertségét a nemzetközi közösségben.

Nyitóképen Fekete Péter. Forrás: Fővárosi Nagycirkusz