Elsőként az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája lép fel a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében: az Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncertet a Metronóm Jazz Klub keretében rendezik meg május 20-án.

Újra elindul a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozat.

A fényfestéssel színesített programok során májusban három egymást követő napon is élvezheti a közönség a legváltozatosabb zenei stílusokat.

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter lép fel, egy nappal később egy felolvasószínházi esten Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve tolmácsolásában, Lovasi András közreműködésével.

Falusi Mariann

Május 23-án a Galaxisok játszik Történetek mások életéből című, tavaly ősszel megjelent albumáról.

Május 27-én a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjének számító Zagyva Banda koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, ugyancsak a Pirogránit udvaron.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertje hallható. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér.

A Pannon Filharmonikusok élő hangversenyeiről itt tájékozódhatunk.

A Zsolnay-negyedben lévő m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7×75 75 éves grafikusművészek kiállítása című tárlat, amely Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula és Pinczehelyi Sándor munkáit mutatja be. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai keramikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai óriási örömmel várják a látogatókat, amit egy élő mosoly flashmob keretében ki is fejeztek.

Továbbá az Infoponton dolgozó kollégák mosolykitűzőt viselnek, hogy a látogatókat a maszkhordás ellenére is mosollyal tudják fogadni.

A belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges, míg a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat. A maszk használata ajánlott.

Forrás és fotó: ZSÖK