Az Élő színház vagy működő színház? – Katarzis a világhálón: szükségmegoldás vagy a jövő útja a streaming? címmel online követhető beszélgetések három fő blokkban foglalják össze a témát érintő legfontosabb információkat, szempontokat, a technológia, valamint a színházszakma témáját, továbbá a jogi és jegyértékesítési kérdéseket érintve.

A beszélgetés a társaság YouTube-csatornáján követhető.

Tíz órától a Technológia és eszközök címmel Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője, az Alapítvány a Magyar Színházakért alapítója, Sárközi Szabina, az eSzínház marketing és kommunikációs vezetője, továbbá Lakatos Gergely, a Magyar SzínházTechnikai Szövetség elnöke, Radnai Márk színművész, a SzínházTV ötletgazdája és Somfai Péter, a Budapesti Operettszínház műszaki igazgatója beszélget.

11 órakor Színházszakma címmel Dolhai Attila színművész, a Budapesti Operettszínház énekese, Rátóti Zoltán színművész, rendező, a Nemzeti Színház művésze és Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatója cserél eszmét.

A Jegyértékesítés, jogi kérdések címmel 12 órától hallható beszélgetés résztvevője Barabás Nóra, a Szolnoki Szigligeti Színház marketingese, Farkas Attila Erik, a Magyar Teátrumi Társaság jogtanácsosa és Szokolay Zsolt, az InterTicket üzletfejlesztési igazgatója.

Moderátor: Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.

A közvetítés ideje alatt a nézők írásban tehetik fel kérdéseiket a beszélgetőknek.

A nyitóképen a Nemzeti Színház társulata. Forrás: Nemzeti Színház