Egész napos családi programokkal várja az érdeklődőket a gyermeknap és a Hősök Napja alkalmából a Csikós Udvar és a Lovarda a Budavári Palotanegyedben.

Reggel 10 órától délután 17 óráig zajlanak a programok a Budavári Palotanegyed Nemzeti Hauszmann Program keretében már helyreállított történelmi helyszínein, a Csikós Udvarban és a Lovarda épületében.

Az egész napos esemény megemlékezéssel és koszorúzással indul a Honvéd Emlékműnél. A Csikós Udvaron reggel tíztől délután ötig élő történelemórán vehetnek részt az érdeklődők, akik interaktívan tanulhatnak a múlt eseményeiről és szereplőiről. Ugyanott egész napos tüzérségi pont is várja a látogatókat, déltől kétóránként pedig fegyver- és harcászati bemutatókat is tartanak számukra.

A Lovardában délelőtt 11 órától délután ötig várják családi programokkal a gyermekeket és a felnőtteket. Az egész napos eseménysorozat ingyenes, de egyes programokra külön kell jegyet váltani a helyszínen.

A nap folyamán a helyszínen található Főőrség Étterem és Kávéházban és a Lovardában is finomságokkal, hűsítőkkel várják a vendégeket.