Súlyosan megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben, a darabot félbeszakították – adta hírül a teátrum.

A tájékoztatás szerint az Indul a bakterház péntek esti előadása közben Besenczi Árpádnak – aki egyben a színház igazgatója – megsérült a keze, a darabot ezért félbe kellett szakítani. A színművészt kórházba szállították, de még éjszaka hazaengedték, maradandó sérülése ellenére kielégítő az állapota.

A színház közölte, hogy a darab szombati előadása elmarad. A pénteken félbeszakadt és a szombaton elmaradt előadást január 12-én és 13-án pótolják. Besenczi Árpád a tervek szerint keddtől ismét színpadra áll.

Frissítés: Besenczi a Zaol.hu-nak beszélt balesetéről november 18-án. Elmondása szerint az Indul a bakterház előadásáról sürgősen a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházba szállították, ahol a kezén keletkezett sérülést szakszerűen ellátták. A színész szerint a jobb kezének ujja sérült meg maradandóan, mivel az azon viselt gyűrű beakadt a díszlet egy csavarjába. Hangsúlyozta, hogy a sérülés egyszerű balesetből származik, abban gondatlanság nem játszott közre.

„A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek” – mondta.

Besenczit még a baleset napjának éjszakáján hazaengedték, tervei szerint néhány nap múlva már színpadra áll.

Nyitóképen Besenczi Árpád színész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója 2023 márciusában. Fotó: Katona Tibor / MTI