fbpx

Előadó-művészeti tehetséggondozás a Budapest Musical Iskolában

Januártól új helyszínen, Buda szívében is lehet csatlakozni a Nemzeti Tehetségprogram által támogatott Budapest Musical Iskola előadó-művészeti tehetséggondozó program ének-, tánc- és színjátszástréningjeihez, melyekre az előadó-művészet iránt érdeklődő tehetségígéreteket várják nyolcéves kortól.

A program különlegessége, hogy a szakmailag kiváló, az előadó-művészet területén máig aktív mentorok a technikai tudás és a kreativitás fejlesztése mellett élményalapú programokkal teszik a tanulást felejthetetlenné. A programban résztvevő diákoknak lehetősége nyílik saját darabokban, videóforgatásokon, versenyeken szerepelniük, illetve kulisszajárásokon és nemzetközi csereprogramokon részt venniük.

„Diákjaink általában hobbiként választják az előadó-művészetet, de a szakmában elhelyezkedni kívánó diákokat is ellátjuk a megfelelő tudással, szükség esetén továbbirányítjuk őket a megfelelő intézményekbe itthon, vagy akár külföldön. Képzésünk során figyelembe vesszük a gyerekek egyéni igényeit és képességeit, küldetésünk kihozni növendékeinkből a maximumot” – fogalmazott Finta Gábor koreográfus, táncművész, művészeti vezető.

„Iskolánkkal több egész estés darabot és számos táncos, énekes videót hoztunk létre, melyekre rendkívül büszkék vagyunk. Diákjaink kiválóan szerepeltek a Madách Színház tehetségkutatóján, játszottak már a Madách Színház vagy független táncprodukciók darabjaiban. Táncosaink modern táncban a TOSZ versenyén és az Országos Táncjáték Fesztiválon is első helyezést értek el, de van már Németországban színészképzésben tanuló növendékünk, aki nyáron a világhírű, Ausztriában megrendezett Bregenzi Fesztiválon fog fellépni profi előadóként” – áll az iskola közleményében.

A program januártól a Baár-Madas Református Gimnázium termeiben várja az érdeklődőket.

Fotó: Nagy Zoltán

A rovat további cikkei