Tátrai Tibor mellett Tóth János Rudolf (ének, gitár), Zsoldos Tamás (basszusgitár) és Solti János (dob) alkotja a Magyar Atomot. Külön-külön mindannyian jártak már a Müpában, ám most először lépnek fel ott együtt mint zenekar.

Az 1994-ben életre hívott együttes egyetlen célja a kötöttségektől mentes, színtiszta örömzene. „Már a megalakuláskor megbeszéltük, hogy nem adunk arcot a bandának. Ami annyit jelent, hogy nem játszunk saját zenét. Nem, mert a Magyar Atom egészen másról szól. Méghozzá leginkább a felelősség nélküli zenélésről” – mondta Tátrai Tibor.

A Magyar Atom tagjai a magyar rocktörténelem számos fontos zenekarában megfordultak, a Syriustól kezdve a Bergendyn, a Skorpión és a Beatricén át egészen az LGT-ig. Zenei pályafutásuk közös pontja először a Hobo Blues Band volt, ahol végül a Radics Béla Emlékzenekar mintájára megalapították az egymás közt csak szabadidő-zenekarnak becézett együttest.

Az eredetileg Jimi Hendrix előtt tisztelgő négyes nevét egy szerencsés véletlennek köszönheti: a banda második koncertje a Paksi Atomerőmű támogatásával valósult meg, ennek apropóján átnevezték magukat Magyar Atom Blues Brothersnek. A Blues Brothers aztán idővel lekopott róluk, a kőkemény hangzást és energiát a mai napig megtartották.

Lemezük csak kettő jelent meg eddig: az első az említett paksi Jimi Hendrix-emlékkoncert felvétele, a második a tíz évvel később, Tátrai Tibor 50. születésnapján rendezett koncert hanganyaga.

„Az emberek éppen olyan felszabadultan szórakoznak a koncertjeinken, mint mi magunk. Mindenesetre abból csak jó sülhet ki, ha a zenész és a közönség is feszültségek nélkül részese a bulinak” – mondta egyszer Tátrai Tibor.