Újabb Freeszfe Egyesület-vizsgának ad otthont a 6Szín: Maróthy Anna Zorka bábszínházi rendező szakon végző hallgató Előttem az élet című rendezését április 15-én láthatja a közönség.

Maróthy Anna Zorka a diplomarendezésének Émile Ajar Előttem az élet című regényének bábszínházi adaptációját választotta, melyet Bognár Róbert fordításában alkalmazott színpadra. A bábszínházi adaptáció egy kisfiú és egy idős asszony története a közös életükről, a két főszereplő közös múltját idézi fel a jelenben.

Egy közös mesélés, képekbe fogalmazott párbeszéd, gondolkodás arról, hogyan kötnek össze közös történeteink.

A Csizmadia Tibor, Gimesi Dóra, Hoffer Károly osztályában végző rendező így nyilatkozott arról, hogy miért döntött Émile Ajar története mellett vizsgarendezése kiválasztásakor: „Az a téma érdekelt, hogy hogyan kötnek össze a közös történeteink, hogyan lehet megmutatni ezeken keresztül, hogy mit jelentenek egymásnak emberek. Hogyan lehet képekben megfogalmazni, párhuzamosan megmutatni minden közösen megélt történetet, ami összeköthet két embert. És talán az érdekel a legjobban, hogyan lehet tovább élni ezeknek a közös történeteknek az emlékével. A regénybeli Momo mesélése alkalmasnak tűnt ennek bemutatására és bábszínházi adaptációjára a képisége miatt.”

A Freeszfe Egyesület vizsgaelőadásának főszerepeiben a Rosa mamát alakító Nyakó Júliát, valamint a Momót játszó Bartha Bendegúzt láthatja a közönség. Katz doktor és Hamil úr szerepében Hannus Zoltán, Lola asszonyként és Hitler úrként Szekeres Máté lép színpadra, a Kék bohóc és Valumbáék szerepét Szacsvai István alakítja.

Az előadás díszlet- és bábtervezője Vermes Nóra, jelmeztervezője Prechl Anna. A dramaturg Gaál Anna, a zeneszerző Frank Tamás. A produkció munkáját segítette továbbá Hirmann Blanka és Bánky Eszter. Az előadást a Manna Produkció támogatta.

Fotó: Szkárossy Zsuzsa