A nyitó fellépő a Hot Jazz Band lesz, a csapat június 25-én 21 órától lép színpadra. Tolmácsolásukban a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek, a korai jazz, a szving és a dixieland revival kel életre. Amerikai-nemzetközi repertoárjuk Louis Armstrong, Benny Goodman, George Gershwin világát idézi, míg a magyar dalok a Karády-Kabos filmek örökzöldjeit. Koncertjeiket a derűs hangulat, a vicces konferanszok és a közönséggel közös éneklések jellemzik.

Nyári szabadtéri koncertjein a Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb, de értékes klasszikus zenei művekkel köszönti újra élőben a közönségét, a sokszínűséget és a zenei élményt a különböző hangszereket felvonultató változatos művek is biztosítják. „Nélkülözhetetlen értékké vált a korábban természetes személyes találkozás, éljük át újra együtt a zene összetartó, kríziseken átsegítő erejét” – üzeni Pécs 210 éves zenekara, akik két napon, június 27-én és július 4-én, négy alkalommal adnak koncertet.   

Grecsó Krisztián és Beck Zoli

Július 2-án Beck Zoli és Grecsó Krisztián estje igazi csavart ígér: az írónál gitár lesz, a zenész pedig felolvas. Ez lesz a karantén utáni első találkozásuk a színpadon. Beszélgetnek, mert barátok; olvasnak, mert írnak; zenélnek, mert vannak dalaik.

Wunderlich József & Kéméndi Tamás estje július 9-én várja a látogatókat. A Pál utcai fiúk Bokájaként óriási népszerűséget szerző színész és a virtuóz harmonikaművész estje igazi csemege lesz a kultúra kedvelőinek.

Wunderlich József

Lemezbemutató koncertet tart július 16-án a Vörös Niki Quartet. A „Left alone” Songs from Abbey Lincoln című lemezt a fekete amerikai énekesnő-dalszerző-színésznő és polgárjogi aktivista, Abbey Lincoln szerzeményeinek szentelik. „Vörös Niki virtigli jazz énekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel, és nagyszerű összhangban működik zenészeivel.” (Pallai Péter)

Tompos Kátya

Július 25-én a Platon Karataev csap a húrokba, a Lev Tolsztoj hősének nevét viselő zenekar második nagylemeze alig néhány hete jelent meg. Az idén 10 éves E.K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r’n’b formációja, velük július 30-án találkozhat a közönség. Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő augusztus 6-án lép színpadra, augusztus 13-án pedig a Premecz Mátyás – Organ trió koncertje hallható.

A programok esőnapjairól, a jegyekről és részletekről a www.zsolnaynegyed.hu oldalon tájékozódhatnak.