fbpx

Emma Thompson musicalt ír a Nanny McPhee-ből

A The New Yorker lap adta hírül, hogy Emma Thompson musicalt ír. A színésznő a Nanny McPhee szövegkönyvén dolgozik, a bemutató 2023-ban lesz Londonban.

English actress Emma Thompson poses on the red carpet on arrival to attend the World premiere of the Roald Dahl's Matilda The Musical, during the 2022 BFI London Film Festival in London on October 5, 2022. (Photo by Daniel LEAL / AFP)

Nanny McPhee – A varázsdada 2005-ben készült angol–francia családi vígjáték, amelynek főszereplője és forgatókönyvírója az Oscar-díjas angol színésznő, Emma Thompson volt. A Christianna Brand Nurse Matilda könyvsorozatából filmre adaptált történet 2010-ben folytatódott a Nanny McPhee és a nagy bumm című résszel. Nem véletlen tehát, hogy Emma Thompson fantáziát látott a színpadi verzióban is.

A színésznő, aki öt éve foglalkozik a projekttel, a lapnak elmondta, Gary Clark zeneszerzővel együtt dolgoznak a darab szövegkönyvén és dalszövegein, és azt is elárulta, bábos előadás lesz. A színésznő úgy fogalmazott, a musical zenei világa, amelynek kapcsán Stephen Sondheimmel is többször konzultált, viktoriánus punk, a The Tiger Lillies és Tom Waits 1983-as Swordfishtrombones albumát idézi.

Emma Thompsont legutóbb a Minden jót, Leo Grande című filmben láthatták a nézők, decembertől pedig egy családi filmben, a Matilda musicalváltozatában, Dorong kisasszonyként érkezik a mozikba és a Netflixre. Az interjúból kiderült, jelenleg csak a musicalre koncentrál, ügynökének jelezte, hogy filmes ajánlatokkal nem foglalkozik.

Nyitókép: Emma Thompson a Matilda The Musical világpremierjén Londonban 2022. október 5-én. Fotó: AFP/Daniel Leal

A rovat további cikkei