Leonardo da Vinci, a reneszánsz zseni és polihisztor kalandos és titkokkal övezett életútjának bemutatására vállalkozott az ExperiDance Tánctársulat. Az ifjú és az idősödő művészt is megjelenítő darab egyik kuriózuma a drónos tánc lesz, amely a repülés technológiáját láttatja Leonardo szemével.

 

Vona Tibor producer elmondta, hogy már 15 egész estés előadáson vannak túl, jelen produkciónál pedig különösen szerencsésen álltak össze a csillagok, mert az isteni alkotói szándék mellett a pénzügyi keret is adott volt.


IMG_1060

 

Román Sándor, az ExperiDance alapítója és művészeti vezetője a legfőbb marketing erénynek azt tartja, hogy a társulat mögé kialakult egy komoly tartalommal rendelkező brand, ami a produktumra és a teljesítményre épül, hiszen minden egyes alkalommal megmérettetnek a nézők előtt. ?A megszerzett tapasztalatok felhasználásával mindig újat hozzunk létre? ? fogalmazta meg az ExperiDance alapfilozófiáját. Román Sándor arról is beszélt, hogy a kezdetekkor a magyar néptánc volt a kiindulási origó, amihez mindig vissza lehet térni. Talán ez is párhuzam lehet Leonardoval, aki a már meglévő tapasztalatait felhasználva mindig újat alkotott ? fűzte hozzá.

 

?Ha a néző kimegy a színházteremből, és felhívja öt-hat ismerősét, hogy ő még az életben nem látott ilyet ? ennél jobb reklám nem kell, azt hiszem? ? hangsúlyozta Vona Tibor, amikor Réz András a marketingről kérdezte.

IMG_0959

 

?Álmodunk, mint Leonardo!? ? vallja Meskó Zsolt rendező, aki szerint a produkció igen nagy felületen és mély rétegben érintkezik a nézők lelkével. ?Mindannyian álmodunk, tervezünk és vannak olyan különleges képességeink, amelyeket érzünk, hogy ott vannak bennünk, de nem tudjuk őket kibontakoztatni. Küzdünk azért, hogy ezt felszínre hozzuk? ? osztotta meg gondolatait.

 

Az április 17-ei premiert követően a Milánói Világkiállításon nemzetközi közegben is a nagyérdemű elé tárják a darabot.