Winkler Barnabás építész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja felidézte, hogy Török Ferenc tanárként megfogalmazott gondolatai számos tanítványának életére kihatottak, sokukat segítették pályájukon.

 

01-utcakep-1024x680

A nemzet művésze címmel is kitüntetett alkotó az 1960-as évek óta tervez; a kiállítás megvalósult épületeiről mutat be maketteket, rajzokat, tablókat ? hívta fel a figyelmet. Az idén nyolcvanéves építész az alkotásban soha nem tévesztette szem elől a közösséget, amely templomot készült építeni magának, hitvallása szerint ugyanis az építészet közösségi művészet ? hangsúlyozta Winkler Barnabás.

Elmondása szerint Török Ferenc nevéhez többek között olyan épületek fűződnek, mint Révfülöp, Edelény és Ábrahámhegy templomai, a budapesti magyar szentek temploma, a máriapócsi zarándokház, a pannonhalmi főapátság külső rekonstrukciója, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ökumenikus imaháza, a szentendrei művésztelep, a budavári OTP-házak, a budapesti Vidámpark elvarázsolt kastélya vagy a tatai uszoda.
 

A szeptember 25-ig látogatható tárlat jól tükrözi Török Ferenc tehetségének gyümölcseit ? mondta el Winkler Barnabás.

 

Forrás: MTI

Fotó: hazai.kozep.bme.hu