Videósorozatot indított a a héten a StageHive előadó-művészeti közösségi platform.

Videósorozatot indított a StageHive előadó-művészeti közösségi platform. A kisfilmek célja, hogy elinduljon egy diskurzus arról: vajon érdemes-e jelen lennie egy művésznek, művészeti területen dolgozó szakembernek az online térben. És ha igen, mit tud kezdeni annak lehetőségeivel. Többek közt Molnár Piroskát, Szentpáli Rolandot és Balog Józsefet is megkérdezték a fentiekről.

Az első alany Balassa Krisztián karmester, aki sikeres hazai pályafutása után – többek közt hosszú éveken keresztül volt a Budapesti Operettszínház karnagya – Németországban folytatta karrierjét. A beszélgetés során azt is elmondja: tapasztalatai szerint ott rendkívül népszerűek ezek a platformok, sokan tudnak rajtuk keresztül csatlakozni egy-egy izgalmas projekthez, többek között az ő esetében is volt már erre példa.

A további interjúalanyok közt megtaláljuk Molnár Piroskát, Szentpáli Roland tubaművészt és zeneszerzőt, Tóth Kázmért, a díszletgyártó Scabello Bt. ügyvezetőjét, Balog Józsefet, a szegedi THEALTER fesztivál művészeti vezetőjét, Ódor Kristóf színművészt, Miranda Liu hegedűművészt, a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar koncertmesterét és Ditzmann Tamás hangmérnököt.

Az alanyok eltérő szakmai háttere nem véletlen: a sorozat szeretné megmutatni, hogyan gondolkodnak a különböző területeken alkotó, munkálkodó szakemberek az előadó-művészeti szcéna széles spektrumán.

A StageHive célja a videósorozattal, hogy tudatos gondolkodást indítson el a feltett kérdésekről, ezáltal új utakat, hasznos lehetőségeket mutatva a megszokott metódusok mellett.

A StageHive-ról röviden:

Magyarországról indult útjára a startup kezdeményezés, mely az előadó-művészeti szcéna szereplői – magánszemélyes és intézmények – részére kínál hiánypótló funkciókat, méghozzá nemzetközi viszonylatban. Használatával leegyszerűsödik a kapcsolatteremtés a szakemberek között, legyenek akár tapasztaltak vagy pályakezdők. A szakmai „társkereső” a közösségi hálózatok elvén működik. Miután a felhasználó feltöltötte saját profilját, abban megjelölte a vele kapcsolatos legfontosabb információkat, bátran böngészhet a többiek között. A felhasználók feltölthetik a megvalósítani kívánt vagy már folyamatban lévő projektjeiket vagy csatlakozhatnak másokéhoz. A StageHive ezen kívül közösségi finanszírozási funkciót is biztosít.