Lil Frakk, Szinetár Dóra, Lady Dömper, Schiffer András, Törley Katalin, Tibi atya, Ráskó Eszter – kapunyitási pániktól, jogvédelmen át a píszíségig. Kerekasztal beszélgetésekkel, közéleti vitákkal és Csányi Vilmos előadásával június 1. és 4. között érkezik a harmadik Freeszemle.

A Freeszfe négynapos fesztiválja a színházi előadások és filmvetítések mellett idén is több témában szervez kerekasztal-beszélgetéseket. Az intézmény célja, hogy a június 1. és 4. között látogatható programok között közéleti kérdések, társadalmi problémák megvitatása is helyet kapjon. Szakértők, többek között Rozgonyi-Kulcsár Viktória és Gáspár Máté vitatják meg a független színházak helyzetét, társulatok lehetséges jövőképét, Tóth Jakab pedig Tényleg teher alatt nő a pálma? címmel beszélget a mentális problémákkal küzdő kamaszok kérdésköréről. Napirenden a „píszíség” dilemmája is olyan vitapartnerekkel, mint Ráskó Eszter vagy Lady Dömper, míg a közszereplők kritizálásáról, tűrési kötelezettségéről és a közbeszéd határairól Schiffer András, Szinetár Dóra és Tóth Máté, vagyis Tibi atya mond el (és meg) mindent.A Free Egyetem pulpitusa idén Csányi Vilmos Széchenyi-díjas biológusé, aki A képzelet szerepe a kultúra kialakulásában címmel tart előadást.

A 2023-as Freeszemle több mint ötven programmal várja az érdeklődőket. A teljes program itt található: https://www.freeszfe.hu/freeszemle2023/