Szombaton Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc és Hoppál Mihály koncertezik az ingyenes családi napon.

A Millennium Háza és a Bethesda Gyermekkórház kezdeményezésére immár második alkalommal rendeznek ingyenes esélyegyenlőségi napokat 2022. június 10. és 11. között. A programsorozat célja, hogy interaktív foglalkozásokon keresztül bemutassa és felhívja figyelmet azokra a kihívásokra, melyekkel a fogyatékossággal élőknek meg kell küzdeniük mindennapjaik során.

Mint az ismeretes, a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Városliget az első olyan közpark Magyarországon, ahol már a parkrehabilitáció tervezésénél külön figyelmet kaptak a fogyatékossággal élők speciális igényei, a vakok, a gyengénlátók, a mozgássérültek és mindazok, akiknek a közlekedés valamilyen okból nehézséget jelenthet.

A Tégy egy lépést! kétnapos rendezvénysorozat első napján, június 10-én, pénteken az Összefogás a sajátos nevelési igényű és a tartósan beteg gyermekekért című tematikus napon a fővárosi és a vidéki iskolásoknak szerveznek érzékenyítő és edukatív programokat. Másnap, június 11-én, szombaton pedig többek között ingyenes Gryllus Vilmos, Barabás Lőrinc, Hoppál Mihály koncert, a Klárisok mesezenekar és a Julianna Gyermekkórus és neves paralimpiai bajnokaink is várják a családokat.

Forrás és fotók: Városliget Zrt.