A Művirágok karneválja első fele eklektikusabb, stílusában elkalandozóbb, míg a második korongon egységesebb, kicsit sötétebb hangulatú dalok szerepelnek. Ezek között az egyik legkülönlegesebb hangzásvilága az Esőnek van.

Rimóczi Zsolt, a zenekar frontembere így nyilatkozott a dalról:

„A dupla lemez második felének talán legmelankolikusabb dala az Eső. Szeretünk a pörgősebb dolgok után picit leereszteni, ami jól jön a koncerteken és az életben is. Ez a dal azt a pillanatot rögzíti, amikor az ember hazaér a munkából egy kemény hét után, és eltökélt szándéka a kevés energia ellenére is felkeresni akár egy régi barátot, akivel megbeszélheti az élet nehézségeit. Talán a fáradtság miatt, de kifogásként használja, hogy elered az eső, és ezért végül otthon marad a gondolataival. Ebből a történetből csupán annyi az üzenet, hogy időközönként éreztetnünk kell a számunkra fontos emberekkel, hogy továbbra is nélkülözhetetlenek még akkor is, ha már nem tudunk annyi időt és energiát szakítani rájuk.”

A videóklipről az alábbiakat mondta:

„A klip vizuálisan alátámasztja a dal hangulatát, kicsit nyugodtabb, mint a tőlünk megszokott dalok és klipek. A koncepció Bikali Sanyi agyából pattant ki, nála is forgattuk le. Nagyon hálásak vagyunk neki, ugyanis sokat dolgozott az anyag összeállításán.”