fbpx

Esszenciák – Idén is megrendezik a STUDIO 5 szerzői estjét

Idén április 7.-én, szerdán 19:30 és 22:00 óra között, a Zeneakadémia Online Koncerttermében rendezik meg a STUDIO 5 szerzői estjét.

A STUDIO 5 évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a magyar népzene legősibb formáját, a népdalt választották.

Immár nyolcadik tematikus estjükön a STUDIO 5 alkotói azt szeretnék megmutatni, hogy a magyar népdalok esszenciái hogyan integrálhatóak a 21. századi modern zenébe.

A koncerten öt ősbemutató hangzik majd el a Sonus Cordis Vonsónégyes előadásában, a művek között pedig felcsendülnek az ihletet adó népdalok Herczku Ágnes Fonogram- és eMeRTon-díjas népdalénekes tolmácsolásában.

Ezek a tematikus koncertek magas művészi színvonalon képeznek hidat tradíció és innováció, patina és progresszió között. A STUDIO5 továbbá arra is törekszik, hogy figyelmet fordítson a közönség fiatalabb rétegeinek, Y és Z generációjának koncertéletbe történő integrálására.

A koncertet a Zeneakadémia Online Koncertterméből közvetítik, további információk ide kattintva elérhetőek.

Nyitókép: Oláh Gergő

A rovat további cikkei