Esznek-e_a_halottak_epertortat
Grisnik Petra és Fehér Dániel az előadás próbáján

A gyász témájától a legtöbb szülő igyekszik távol tartani a gyerekét. Pedig őket foglalkoztatja, mi van a halál után, és óhatatlanul szembesülnek is az elmúlással. A darab témája valójában nem a halál, hanem a veszteség feldolgozása, a barátság, maga az élet.

Emma a temetőben lakik, mivel apja sírásó, és ott van a szolgálati lakásuk. Kedvenc időtöltése, hogy az elhunytakról történeteket talál ki. Nem zavarja, hogy emiatt az iskolában különcnek tartják, az már inkább, amikor egy nap meglátogatja őket egy gyámügyes, mert valaki feljelentette az apát, hogy nem neveli rendesen a lányát?

Olvasoproba_Koli8bri
A darab olvasópróbája

A temetőben egy nap feltűnik az Emmával egykorú Peter, órákat üldögél egy friss sírnál. Ikertestvére balesetben halt meg, és ő nehezen küzd meg a hiányával és a veszteséggel. Nem találja a helyét otthon, ahol szülei árnyakként bolyonganak a szomorúságtól, őt pedig észre sem veszik. A két fiatal összebarátkozik.

A darab rendezője Szívós Károly, a főszerepben Grisnik Petra látható, Fehér Dániel, Mészáros Tamás, Megyes Melinda, Török Ági és Szívós Károly mellett. A dramaturg Horváth Péter, a báb- és jelmeztervező Orosz Klaudia.

Fotók: Kolibri Színház