fbpx

Európa Kiadó a Várkert Bazárban

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertezik, június 11-én, szombaton a Várkert Bazárban lépnek fel.

A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással.

2016 év végén jelent meg az együttes legfrissebb anyaga …Valahol lenni… címen. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett, nyár elején pedig egy telt házas koncerttel örvendeztették meg a rajongókat a Müpában. 2018 márciusában kiadták legújabb kislemezüket Nincs kontroll címmel, melyet a zenekar első albumára rezonáló Love – 2020 megjelenése és egy lemezbemutató turné követett.

2022-ben, az Európa Kiadó első nyári szabadtéri koncertjével a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja rajongóit egy igazi ifiparkos hangulatot idéző buliba az előzenekarával, az Újzenekarral.

Nyitókép forrása: Európa Kiadó

A rovat további cikkei