A fesztivál barokk hangversenyén újra a Budapesti Fesztiválzenekarral lép színpadra a világhírű szoprán, Baráth Emőke, a karmesteri pulpituson pedig a régizene fenegyerekét, a brit Christian Curnynt üdvözölhetjük. A zenekar emellett külön estet szentel a szigetország elmúlt negyven évének, harmadik előadásukon pedig Anglia, Wales és Skócia hangjait idézik meg Haydn, Britten és MacMillan művein keresztül.

Baráth Emőke
Fotó forrása: mupa.hu

Az ír kocsmazene rajongói a Firkin koncertjének örülhetnek: a zenekar olyan népszerű előadókkal osztozik a színpadon, mint Szalóki Ági, Karácsony James, Szabó Attila és Baricz Gergő. Sőt, Magyarország első Pink Floyd tribute zenekara, a Keep Floyding is a Müpába érkezik a nagy előd legendás dalaival.

Az irodalomkedvelők Nádasdy Ádám összeállításában, népszerű hazai színészek tolmácsolásában élvezhetik brit szerzők műveit.

Nádasdy Ádám
Fotó: Nagy Attila

A filmek szerelmesei pedig olyan vitathatatlan klasszikusokat nézhetnek újra egy-egy érdekes beszélgetés kíséretében, mint a 2001: Űrodüsszeia, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek, az Egy kapcsolat vége vagy az Állatfarm.

A fesztiválhoz kiállítás is kapcsolódik. A Purcelltől a punkig, avagy az angol modor mintegy nyolc évszázad brit zenetörténetébe enged betekintést.

Nyitókép forrása: mupa.hu