Pataki András az október 15-ei évadnyitó társulati ülést követően elmondta, hogy rövid nyári szünetet követően tértek vissza a táncosok a munkához: június 27-én a Müpában tartották a társulattal már harmadik közös művét készítő olasz koreográfus, Enrico Morelli darabjának előbemutatóját, augusztus elején pedig az együtteshez érkező új táncosokkal elkezdődtek az őszi fesztiválszezont megelőző próbák.

szkb-orfeuszeuridike-mupa-0037_web
Orfeusz és Euridiké

 

Hozzátette: augusztus 23-án Szatmárnémetiben tettek eleget egy fesztiválmeghívásnak, majd keszthelyi, pécsi és budapesti vendégjátékokon léptek föl. Az együttes csatlakozott a Szegedi Nemzeti Színház új vezetésének számos kezdeményezéséhez, így a Magyar Dráma Napja alkalmából megnyitották próbatermüket az érdeklődő közönség előtt, majd fölléptek a teátrum alapításának 135. évfordulóját köszöntő gálaesten. Pataki András arról is beszámolt, hogy szeptember 30-án félszáz táncegyüttes társaságában a Millenárison, a leendő Nemzeti Táncszínház helyszínén ünnepelték az idén 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot, október 5-én pedig az együttes egyik legnépszerűbb produkciója, a Carmina Burana belgrádi bemutatójával kezdődött el a Nyugat-Balkáni Kulturális Évad programja.

MG_2765-e1508520780264
Diótörő

 

Bejelentette: október 19-én tartják az Orfeusz és Euridiké című darab szegedi bemutatóját, majd az Abszurdiával Nagyváradon vendégszerepel az együttes, október végén pedig Lengyelországban mutatják be a Tavaszi áldozat és a Négy évszak című produkciójukat Ezt követően novemberben és decemberben elsősorban a gyermekközönséget megszólító előadásokat játszanak, felújítják a Diótörőt, melyet Szeged és Budapest mellett Százhalombattán is játszanak majd, és a társulat táncosainak részvételével újra műsorra tűzik az Álomutazó című mesemusicalt, melyet tavaly karácsonykor mintegy 50 ezren láttak.

 

További részletek ITT találhatók.

 

Forrás: MTI

Fotó: szegedikortarsbalett.hu