A Móricz Zsigmond Színház az elmúlt évhez hasonlóan bemutatókkal kezdi az évadot. A púpos lovacska már augusztus 29-én bemutatkozott a Művész Stúdióban, a nagyszínpadon szeptember 5-én az Édes Charity Broadway-musical nyitja a sort, amely a Rózsakert Szabadtéri Színpadon augusztusban már nagy sikerrel debütált. A Krúdy Kamarában pedig szeptember 12-én Halasi Dániel rendezésében mutatják be a Kripli című előadást. Az első nagyszínpadi gyermekdarab, a Szaffi próbái is elkezdődtek a múlt héten, Jókai Mór kisregénye és Dargay Attila rajzfilmje alapján a mesét Horváth Illés állítja színpadra.

Puskás Peti és Dallos Bogi

Szőcs Artur a Szentivánéji álom, Olt Tamás az Új stílusgyakorlatok, Szente Vajk a Funny Girls című musical, Mészáros Tibor pedig a Napsugár fiúk című vígjáték rendezője lesz. Göttinger Pál saját darabját, a Bogáncsvirágot rendezi. Izgalmas vállalkozásra kérték fel Kovács D. Dánielt, aki A rovarok élete című orosz regényt és Vidovszky Györgyöt, aki a Csillagszemű juhász című népmese feldolgozását állítja színpadra.

Idén is népszerű vendégművészek lesznek partnerei a színház csapatának, többek között: Tóth Angelika, Tenki Dalma, Puskás Peti, Jenővári Miklós, Géczi Zoltán, és Dallos Boglárka. Két színész – Gulyás Attila és Ténai Petra – szerződtetése mellett hét gyakorlatos színész is játszik majd Nyíregyházán.

Fotók: Trifonov Éva